Högvålen

Adress: Olsvensbacken 6, 840 85 Lofsdalen Visa karta

Adress: Olsvensbacken 6, 840 85 Lofsdalen

Sveriges högst belägna by med fjällbjörkar och underbar utsikt.

Högvålen tar bokstavligt många med storm – för här blåser det ofta. Byn har en charm som lämnar många oberörda. Här bor 13 bofasta i timmerhus med stående träpanel.

De som bor här älskar naturen och det vilda vädret som fjällen ofta bjuder på. Besök gärna Högvålen, ta med fika och njut av utsikten över Lillfjället och Kölsjöfjället.

Tre snabba om Högvålen:
Här startar vandringen Pilgrimsleden/Romboleden mot Lofsdalen
Bra fiske i flera tjärnar runt Högvålen
Sveriges högst belägna by med ett eget fjällkapell (under uppbyggnad 2017)

Avstånd till Lofsdalen: 32 km

Visa mer

Om denna aktivitet

Lägenheter

Lofsdalens Fjällhotell - Lägenheter

Avstånd: 24,6 km
Lofsdalens Fjällhotell bedriver verksamhet året runt med olika typer av boende och mat. Hotellet och dess lägenheter är beläget 150m från den nya sexstolsliften, 20m från längdspåren, 300m från Lofssjön och vi har skoterled som går hela vägen fram till dörren.
Vandrarhem

Lofsdalens Fjällhotell - Vandrarhem

Avstånd: 24,6 km
Lofsdalens Fjällhotell bedriver verksamhet året runt med olika typer av boende och mat. Hotellet och dess vandrarhem är beläget 150m från den nya sexstolsliften, 20m från längdspåren, 300m från Lofssjön och vi har skoterled som går hela vägen fram till dörren.
Hotell

Lofsdalens Fjällhotell - Hotellrum

Avstånd: 24,6 km
Lofsdalens Fjällhotell bedriver verksamhet året runt med olika typer av boende och mat. Hotellet är beläget 150m från den nya sexstolsliften, 20m från längdspåren, 300m från Lofssjön och vi har skoterled som går hela vägen fram till dörren.